Skip to Content

Beholder til plastemballasje

Forside - Henting av avfall

Ønsker du å bestille egen beholder til plastemballasje, kan dette gjøres mot gebyr.

Standardløsning for innsamling av plastemballasje er sekk som settes frem til hentedagen. Etter etterspørsel fra våre kunder tilbyr vi beholder til plastemballasje mot gebyr.

Standard størrelse for beholder til plastemballasje for en husstand er på 240 L. Prisen kan variere noe fra kommune til kommune, og om det er flere som eventuelt skal dele beholderen. 

Beholderen til plast har grått lokk. Dersom du velger å ha beholder til plastemballasjen vil du ikke lenger få utdelt avfallssekker til plastemballasjen. Plasten samles i bæreposer av plast som knytes igjen, og legges rett i beholderen.

I skjemaet under kan du bestille beholder til plastemballasje. Det tar ca 14. dager fra beholderen er bestilt til den blir utplassert hos deg.

Sjekk prisen i din kommune 
Informasjon om beholdere

Hvorfor bruke plastpose rundt plastavfallet når man benytter avfallsbeholder?

Det er ikke tilfeldig at vi har valgt plastsekk som vår standardløsning. Ved å benytte plastsekken, vil man være sikker på at fra renovatøren henter avfallet til avfallet har kommet frem dit det skal, vil avfallet være samlet og risikoen for plast på avvei vil være liten. Plast er et lett materiale, og det er flere ledd i prosessen som kan føre til plast på avveie dersom det ikke holdes sammen med en pose. Ved å benytte plastsekker er det heller ikke behov for ekstra pose rundt avfallet, denne jobben har plastsekken.

Det er viktig å skille mellom plast med en funksjon og plast på avveie, som i naturen. Man kan benytte en bærepose fra matbutikken, da har posen i alle fall hatt to funksjoner – frakte mat og frakte avfall. I tillegg blir posen sendt til gjenvinning. Dersom man bruker handlenett kan man kjøpe plastposer på rull. Disse er av tynnere plastmateriale. Så, ved å benytte plastpose til plastemballasjen vil man minimerer risikoen for plast på avveie. 


 

Forsinkelse hos produsenten. 
Det vil ta noe tid før beholdere til plastemballasje som bestilles nå blir satt ut. Dette skyldes en forsinkelser hos produsenten. Forventet leveringstid er i september/oktober. Dato 19.08.2020

Bestill beholder til plastemballasje


Back to top