Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Alt om kildesortering » Vanlige spørsmål

Er det noe du lurer på? Ta en kjapp titt her først.

Nedenfor har vi listet opp noen av de vanligste spørsmålene vi får om kildesortering og avfallsordningen. Skulle du ikke finne igjen akkurat ditt spørsmål her, kan du søke opp et nøkkelord i søkefunksjonen på vår forside. Finner du likevel ikke det du lurer på, kan du sende noen linjer til post@vesar.no eller ringe vår kundetelefon 33 35 43 80.

1. Hvordan får jeg tak i flere matposer?
Svar: Du knyter en matpose på beholderen i forkant av tømming, slik at renovatøren ser at du trenger flere matposer. De vil da legge igjen en rull til deg.

2. Hva gjør jeg når de ikke har tømt hos meg?
Svar: Kontakt VESAR så snart du oppdager det, enten på telefon eller e-post.

3. Hva er åpningstidene på gjenvinningsstasjonene?
Svar: Sjekk åpningstider her.

4. Hva gjør jeg hvis jeg noen ganger har ekstra avfall?
Svar: Når man av og til har litt ekstra restavfall, kan man bestille ekstrasekker (se spm 5). Sekken settes frem på hentedag den uka som det tømmes restavfall hos deg. Du kan også kjøre avfallet til nærmeste avfallsmottak. Vanlige søppelsekker som plasseres ved siden av beholderene vil ikke bli tatt med av renovatøren.

5. Hvor får jeg tak i ekstrasekker, og hva koster de?
Svar: De kan kjøpes på servicesenter i kommunen eller bestilles hos VESAR. Ekstrasekker selges på rull. Antall sekker pr rull, og prisen pr rull varierer fra kommune til kommune. Kontakt Vesar for nærmere informasjon, eller se på gebyroversikten for din kommune her.

6. Når er neste innsamling av hage- og/eller grovavfall?
Svar:Sjekk her for hage- og grovavfallsordningen i din kommune, samt bestillingsfrister for ordningen her. 

7. Hva er hageavfall og grovavfall?
Svar: 
Hageavfall: Gress, løv, planter, kvister/greiner og bark. Avfallet leveres i papirsekker, eller sammenbuntet. For de kommunene som har hageavfallsordning er det innhenting av maks 15 enheter pr husstand ved hver innsamling. Bunter må være maks en meter, og hver enhet må maks veie 25 kg.

Grovavfall: Større gjenstander som møbler, sykler, materialer og lignende. EE-avfall kan også være grovavfall. Ved innhenting er det maks 15 enheter pr husstand, hver enhet må ikke veie mer enn 50 kg og skal ikke være lenger enn 2 meter. Avfalles skal samles og være lett synlig for renovatør, uten å stå til hinder for tømming av avfallsbeholderene.

Dette er ikke grovavfall: Farlig avfall, hageavfall, vindusruter,bildekk, mindre gjenstander som skulle vært levert i restavfallet, ekstrasekk eller som skulle vært kildesortert på vanlig måte. Renovatør tar ikke avfall i sekker.

8. Kan jeg bytte til en mindre eller større søppeldunk?
Svar: Du kan bestille større beholder til papiravfall kostnadsfritt. Dersom du ønsker å øke restavfallsvolumet så er det mulig, men du vil da få en økning i renovasjonsgebyret ditt. Det er også mulig å redusere restavfallsvolumet, men dette avhenger litt av hva du har i dag. Sjekk på gebyroversikten for din hjemkommune, eller ta kontakt med oss på e-post eller på telefon.  

9. Hvor blir det av avfallet?
Svar: Det aller meste av avfallet kan brukes til noe - enten det gjenbrukes, resirkuleres eller gjenvinnes. Det som ikke lenger har noen verdi for noen, kan ha det for andre. Og kildesortering handler mye om å gjøre disse prosessene lettere ved å sortere avfallet slik at de som har nytte av det kan bruke det til noe.

Under menyen alt om kildesortering og sorteringsguide finner du under den enkelte fraksjon en beskrivelse av hva som skjer med avfallet etter at det har blitt kastet.

10. Hvordan får jeg søppeldunker når jeg har flyttet inn i nytt hus?
Svar: Dersom huset er helt nytt, må du bestille renovasjons-abonnement hos VESAR. Du vil da få utplassert avfallsbeholdere kostnadsfritt. Dersom du har kjøpt en eiendom hvor det tidligere har vært renovasjon, vil renovasjonsabonnementet løpe automatisk. Dette blir overført på den nye eieren så snart tinglysningen er i orden.

11. Er det en ordning for innsamling av juletrær?
Svar: Innsamling av juletrær er et tilbud som den enkelte kommune eventuelt har. Ta kontakt med din hjemkommune for å finne ut om de har en ordning for dette, og hvordan den er lagt opp.

 

Til toppen av siden

SØK

Hjem Sideoversikt Send oss e-post Utskrift

Telefon 33 35 43 80 post@vesar.no

Topp

Vestfold Avfall og Ressurs AS © 2006-19 - Innholdsoversikt

Miljøfyrtårn