Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Plastemballasje

Dette er plastemballasje:
blomsterpotter i plast
kaffeposer
malingsspann av plast (tomme)
plastbeger
plastbokser
plastemballasje
plastfilm
plastflasker og plastkanner uten kork
plastfolie
plastkorker
plastposer
potetgullposer
sjampoflasker
sjokoladeemballasje i plast
vindusspylervæskekanner
white-spiritflasker (helt tomme og tørre) 

Skill eventuelle korker fra flasker, dersom både kork og flaske er av plast kastes begge som plastemballasje. Skyll emballasjen i kaldt vann og la den tørke, før avfallet kastes.

Dette er ikke plastavfall:
gummi
hagemøbler
kleshengere
lego
oljekanner (tomme)
plastleker
plexiglass
suppeposer
tusjer
isopor
vedsekker, juletrenett


Tomme oljekanner skal kastes som farlig avfall, ellers skal alle disse produktene kastes i restavfallet. Plastleker kan leveres gratis som hardplast på gjenvinningsstasjonen

Plasten hentes inn hjemme hos husholdningsabonnentene hver 3. uke. Sjekke kildesorteringskalenderen for å finne hvilken uke de ulike avfallstypene hentes. Du kan også bruke søkefunksjonen, som du finner på forsiden av nettsiden vår.

Plasten som utsorteres håndteres videre av Grønt Punkt, og sendes videre til materialgjenvinning i Sverige og Tyskland. Produkter laget av plastemballasje er eksempelvis paller, møbler, sekker, fleece-gensere og luer, lette ryggsekker og kontorstoler.

ISOPOR:
Det jobbes med å opprette en ordning for gjenvinning av isopor ved gjenvinningsstasjonene. Målsettingen er at så mye som mulig av det vi kaster skal materialgjenvinnes til nye produkter eller råstoff.
Før en slik ordning er på plass må isopor leveres som restavfall på gjenvinningsstasjonen eller i henteordningen hjemme. Er du i tvil så spør betjeningen på gjenvinningsstasjonene, eller ta kontakt med oss.

Til toppen av siden

SØK

Hjem Sideoversikt Send oss e-post Utskrift

Telefon 33 35 43 80 post@vesar.no

Topp

Vestfold Avfall og Ressurs AS © 2006-17 - Innholdsoversikt | Siteman CMS - KP

Miljøfyrtårn