Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Nyheter » 2017 » Februar » Smidig overgang til ny kontraktspartner!

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | Januar - Februar - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Smidig overgang til ny kontraktspartner!

24.02.2017

Vesar er imponert og stolte av innsatsen til alle de erfarne renovatørene her i Vestfold denne spesielle uken. En uke som startet med uvisshet og bekymring for hva som vil skje de nærmeste dagene, men tanke på en mulig konkurs i Veireno.
Alle har stilt opp, bilene har vært på veien og avfallet har blitt hentet som om ingenting nytt har skjedd.  Tirsdag begjærte Veireno oppbud og allerede onsdag fortsatte innsamlingen som normalt i regi av Ragn- Sells.


Foto: Cathrine Haugen Wroldsen, NRK Vestfold

Mye har skjedd på få dager, og i går møttes Ragn-Sells og Vesar for å informere om avtalen som var inngått, og forhold knyttet til denne.  

- Vi i Ragn- Sells er takknemlige for tilliten som Vesar har vist oss. Vi er glade for å kunne bidra til en så sømløs løsning som mulig for både Vesar og befolkningen i Vestfold sier Cecilie Lind, direktør for bærekraft i Ragn-Sells.

Avtalen mellom Rag-Sells og Vesar ble signert sent på kveld mandag 20. februar, med en forutsetning om at konkurs ble åpnet hos Veireno , at Vesars kontrakt med Veireno ble hevet og at konkursboet ikke bestred hevingen.

Nå som avtalen er på plass vil Ragn- Sells fokusere på å ivareta de ansatte og finne gode løsninger i samarbeid med dem, sørge for at avfallet blir hentet som normalt og lande alle juridiske og formelle prosesser i samarbeid med Vesar og bobestyrer.

Driftsdirektør i Ragns-Sells Vidar Svenning Olsen forteller at det er avholdt orienteringsmøter med lokal ledelse og de ansatte, og at det er opprettet dialog med tillitsvalgte og fagforeninger for å sikre at alle forhold knyttet til de ansatte ivaretas både i overgangsperioden og i den endelige løsningen.

I løpet at de første ni månedene av kontrakten som er på 18 måneder skal Ragn-Sells løse problematikken knyttet til akseltrykk på enkelte av renovasjonsbilene.

-Vi er svært fornøyde med denne løsningen. Det har vært viktig for oss å sikre kontinuitet i tjenestene. Ragn-Sells er en ryddig, kompetent og solid aktør med omfattende erfaring innen avfallshåndtering. Det er også gledelig at de tidligere Veirenoansatte i Vestfold er sikret videre jobb takket være Ragn-Sells, sier daglig leder Andreas Gillund i Vesar.

I denne spesielle situasjonen har Vesar vært opptatt av å sikre at de ansatte er godt ivaretatt, og at de får en forutsigbarhet fremover. Det er besluttet at ved neste anbudsutlysning som vil Vesar stille krav om overtakelse av ansatte, ref.  reglene om virksomhetsoverdragelse.  Avfallsinnsamlingen vil fortsatt pågå på renovasjonsbiler som benytter klimavennlig biogass produsert på matavfallet som innbyggerne kildesorterer.

Ragn-Sells er en familieeid gjenvinningsentreprenør med virksomhet i 6 land, og  er totalleverandør av tjenester knyttet til håndtering av avfall og gjenvinning.  Selskapet har 400 ansatte i Norge, og til sammen 2500 ansatte i konsernet. I Norge er virksomheten fordelt på 20 avdelinger, deriblant på Borgeskogen i Vestfold. Selskapet driver også fire gjenvinningsstasjoner i Vestfold.

Til toppen av siden

SØK

Hjem Sideoversikt Send oss e-post Utskrift

Telefon 33 35 43 80 post@vesar.no

Topp

Vestfold Avfall og Ressurs AS © 2006-18 - Innholdsoversikt | Siteman CMS - KP

Miljøfyrtårn